Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna prezencja, zachwycający smak :)
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 584
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 584
Składniki
Do misku włożyć mięo mielone. Cebulkę pokroić na drobną kosteczkę, czosnek posiekać i dodać do mięsa. Wymieszać. Następnie dodać sól, pieprz, paprykę i kolejny raz dobrze wymieszać. Odstawić.
Ciasto francuskie wyjęte prosto z lodówki rozwinąć. Rozsmarować równomiernie na całym cieście mięso, na jednym z brzegów ciasta ułożyć ugotowane 3 jajka. całość zwinąć w rulon, oba boki zwiniętego ciasta zagnieść tak aby nic nie wypłynęło.
Formę wyłożyć papierem, delikatnie ułożyć w niej ciasto. Górę ciasta wysmarować żółtkiem.Formę z ciastem włożyć do rozgrzanego piekarnika.Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zawijańca, pozostawic go w formie. Gdy wystygnie delikatnie pokroić można podawać z sałatką. Smacznego :)