Do góry

Napoje Przepis na:

starter: witamina C w nie-pigułce :)

starter: witamina C w nie-pigułce :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2000

Dodano:

Odsłon: 397

jak zjeść pęczek pietruszki dziennie i zapewnić sobie odpowiednią dawkę witaminy C - naturalnego antyoksydantu? - zebrałam wszystko, co ma dużo witaminy C w ulubionych smakach tak, by pasowało do pietruszki :) - przepis na jedną porcję ok 400 ml

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. natkę myję i wrzucam do blendera
    owoce dzikiej róży (mrożone) wrzucam do bleddera - miałam tylko 2 szt i dlatego nie widać na zdjęciu :(
    owoce sparzam wrzątkiem, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam do blendera
    imbir dodaję, tylko wtedy kiedy mi zimno i potrzebuję rozgrzania wewnątrz organizmu :)

    PS. można dodać czarną porzeczkę, np jako dekorację, niezmiksowany element :) bo jest na 2 miejscu zawartości witaminy C (my jednak nie bardzo jesteśmy z nią zaprzyjaźnieni, dlatego nie podaję jej w składnikach)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń