Do góry

Desery Przepis na:

stefanka kokosowa bez pieczenia

stefanka kokosowa  bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 275

stefanka kokosowa na krakersach

Składniki

  • krakersy 2 paczki
  • mleko 1/2 litra
  • cukier 3/4 szklanki
  • żółtka 2
  • cukier waniliowy
  • masło roślinne
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • mąka pszenna 2 łyzki
  • wiórki kokosowe 2 paczki
5-6 os. 30 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. z 1/2 litra odlać szklankę

    mleko zmiksować z:
    2 żółtkami
    2 łyżki mąki zwykłej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej

  2. resztę mleka zagotować, dodać:
    cukier
    cukier waniliowy
    oraz wcześniej rozmieszane mleko

    zagotować i pozostawić do ostudzenia.

  3. jak masa ostygnie zmiksować z masłem
    dodać 3/4 wiórek kokosowych
    resztę wiórek pozostawić

  4. na blachę wyłożyć krakersy przełożyć 2/5 masy
    na masę położyć krakersy i ponownie przełożyć 2/5 masy
    na masę położyć krakersy i ostatnia cześć masy
    następnie obsypać pozostawionymi wiórkami
    ciasto umieścić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń