Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek miodowo musztardowy

Stek miodowo musztardowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1408

Dodano:

Odsłon: 6320

Pomieszanie słodkiego miodu z ostrą musztardą daje bardzo ciekawy efekt.

Składniki

  • Stek wołowy, 2 szt
  • Miód spadziowy, 3 łyżki
  • Krem z gorczycy z miodem, 2 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w misce mieszamy ze sobą miód i musztardę i do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso na ok 6 godzin

  2. na rozgrzanej teflonowej patelni układamy steki i polewamy całą marynatą, smażymy ok 4-5 minut na każdej stronie

  3. podajemy na talerzu polane sosem z patelni (na zdjęciu podane z purée a w zasadzie kremem z ziemniaków uzyskanym dzięki blenderowi)

  4. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń