Do góry

Dania główne Przepis na:

stek w malinach i gruszkach

stek w malinach i gruszkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 316

Jezeli ktos lubi poledwice na slodko,polecam

Składniki

  • poledwica wolowa lub wieprzowa, 0,5 kg
  • maliny i gruszki, 4 gruszki maliny 30dg
  • ziemniaczki lub bialy ryz, 3 ziemniaki lub 1 paczka bialego ryzu
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Steka smazymy na grilu okolo7 min z jednej strony i z drugiej,powinien wyjsc srednio lub wysmazony w zaleznosci jak kto lubi w miedzyczasie gotujemy ryz lub ziemniaczki w calosci w mundurku ,jezeli ryz polecam po ugotowaniu wpierw natrzec filizanke maselkiem i polozyc na dnie pietruszke pozniej wlozyc do niej ryz i ubic,po wyjeciu na talerz powinno wyjsc idealnie,jezeli ziemniaczki wyjmujemy z wody rozkrawamy na pol i smarujemy maselkiem kladac tez na nich pietruszke.

  2. Przed wylozeniem steka na talerz leeo go nakrawamy i polozywszy na talerzu wlewamy mixowana gruszke tak zeby wyplywala z tych naciec z boku tego steka polewamy tez mixowane maliny(warto zostawic z polowe gruszki i pare calych malin do ozdoby mozna tez dookola polac talerz malinami.zycze smacznego mam nadzieje ze bedzie smakowac

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń