Do góry

Dania główne Przepis na:

Stroganow

Stroganow

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 221

Dodano:

Odsłon: 5632

Pychotka

Składniki

  • wołowiny, 1 kg
  • papryki czerwone, 3
  • papryki zielone, 3
  • papryki żółte, 3
  • średnie cebule, 3
  • pieczarek, 30 dag
  • orniszonów, 10-12
  • oliwa
  • sól, pieprz, paryka mielona
  • olej
  • masło
  • mąka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę pokroić w kostkę, dobrze posolić, obtoczyć w mące i partiami przyrumienić na patelni na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, dodać pokrojoną w krążki cebulę, zalać wodą i dusić ok. godziny.

  2. Pieczarki obrać i pokroić na cienkie plasterki, udusić na maśle.

  3. Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić na cienkie paski, udusić na oliwie.

  4. Korniszony pokroić w cienkie słupki. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać wszystkie warzywa, dusić razem ok. 15 minut. Najsmaczniejsze jest następnego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 04 września 2010 pyszny stroganoff,ja tylko jeszcze zalewam na koniec kwasna smietana rozrobiona z koncentratem pomidorowym..goraco polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń