Do góry

Dania główne Przepis na:

strogonow

strogonow

Autor: harlej2

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 8

Dodano: 07.12.2010

Odsłon: 9014

WITAM W MIARE SZYBKIE JAK NA RODZINE GULASZY ALE JA UWAZAM ZE POWINIEN MIEC BARDZIEJ WYGLAD ZUPY PODAWAC Z BAGIETKAMI Z MASLEM CZOSTKOWYM I NATKA PIETRUSZKI WYCIAGNIET PROSTO Z PIECA IDEALNA SPRAWA DO ZIMNYCH NAPOJOW WYSKOKOWYCH NP.ZMROZONA WYBOROWA.

Składniki

  • 2 duze cebule
  • 1 DUZA CEBULA CZERWONA
  • 1 KG MIESA WOLOWEGO BEZ KOSCI
  • SLOIK PAPRYKI CZERWONEJ KON.GRILOWANEJ
  • 15 SZTUK SW PIECZAREK
  • 1 KG KISZONYCH OGORKOW
  • PO 1 SZTUCE SW.PAPRYKI/CZERWONA ZIELONA ZOLTA/
  • papryka slodka mielona
  • koncentrat pom.
  • BULION Z KURCZAKA/4-5 KOSTEK/
  • oliwa z oliwek
  • maslo
  • przyprawy
  • czosnek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIESO POCIAC W CIENKIE PASKI OPIEC NA DOBRZE ROZGRZANEJ OLIWIE.POSIEKAC CEBULE /KOSTKA/ WEDLUG UZNANIA.ZEZLOCIC NA OLIWIE DODAC MASLO I CZERWONA CEBULE WSYPAC CZERWONA PAPRYKE MIELONA I PODSMARZYC NIE ZA DLUGO BO BEDZIE GOSZKA DODAC MIESO SW .PAPRYKE OGORKI KISZONE PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI ZALAC CALOS MARYNATA Z KONSERWOWEJ PAPRYKI DODAC KOSTKI BULIONA DOLAC WODY TAK ABY BYLO WSZYSTKO PRZYKRYTE.LISC 2-4 LALROWY 8-10 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO MAJERANEK KONCENTRAT POMIDOROWY NA KOLOR.JESLI STROGONOW BEDZIE ZA MALO KWASNY DOLEJ WODY Z OGORKOW KISZONYCH JAK MIESO BEDZIE MIEKIE DODAJ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK /10 ZABKOW/ MAGA KONIECZNIE Z MAGI I PIEPRZ SWIERZO MIELONY CZARNY.PAMIETAJ NIE UZYWAJ SOLI CZOSNEK I MAGA POWINNO WYSTARCZYC SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń