Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla drezdeńska z daktylami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1826
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 251
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1826
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 251
Składniki
Drożdże wkrusz do kubka, domieszaj trochę mleka, łyżeczkę cukru i tyle mąki, by powstał gęsty zaczyn. Przykryj go i odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, wystudź. Daktyle posiekaj, zalej sokiem.
Resztę mąki przesiej do miski. Zrób wgłębienie. Dodaj pozostały cukier, oraz rdzeń wanilii. Wbij jajko. Wlej resztę mleka i zaczyn. Wyrób ciasto, stopniowo dolewając masło. Odstaw je na godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć.
Cienko rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Placek posyp daktylami. Uformuj struclę. Ułóż ją na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 200 st. Posyp cukrem pudrem. .Źródło: Tina