Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla jabłkowa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 200
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 44
...ale pyszny.
Odsłon: 100
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 200
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 44
...ale pyszny.
Odsłon: 100
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, mleka i maki. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białko, rozczyn, mąkę, mleko, roztopione masło, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odłóż.
Jabłka uduś z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Rozsmaruj jabłka, zawiń. Włóż ciasto do formy, poczekaj, aż urośnie. Piecz w temp. 200°C 30 minut.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień