Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z migdałami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Rozwałkuj rozmrożone ciasto francuskie. Mak opłucz, zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu 20 minut, osącz na gęstym sicie. Zmiel mak trzy razy w maszynce do mielenia mięsa, zmiel też migdały. Wymieszaj mak z migdałami, dodaj cukier puder, rodzynki, posiekane orzechy włoskie. Do masy możesz dodać także smażoną skórkę pomarańczową.
Masę makową rozprowadź na cieście. Zwiń w rulon, końce podwiń, aby masa nie wypadła. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień