Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita strucla z serem. Idealna do szklanki zimnego mleka lub ciepłej herbatki. Polecam wypróbowanie przepisu.
...ale pyszny.
Odsłon: 82
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 840
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 23
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 82
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 840
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 23
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę. Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm). Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon. To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu. Wykładamy rulony do blaszek. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)