Do góry

Desery Przepis na:

Strudel jabłkowo-cynamonowy

Przepis dnia 2011-06-17
Strudel jabłkowo-cynamonowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1677

Dodano:

Odsłon: 49867

Pyszne, szybkie ciacho...

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w kosteczkę (mniej więcej jak ziemniaki do zupy :)). Posypać cukrem, cynamonem. Odstawić na ok. 15 minut. Nadmiar puszczonego soku odlać.

  2. Ciasto rozmrozić, rozłożyć na prostokąt. Wyłożyć farsz jabłkowy na ciasto. Złączyć dwa boki ciasta, delikatnie dociskając zwilżonymi w wodzie dłońmi. Wierz naciąć ostrym nożem w kilku miejscach, tak by pieczący się farsz mógł odparować. Posmarować rozbełtanym jajkiem.

  3. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35-45 minut.

  4. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

  5. Do farszu dla odmiany można dodać również rodzynki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sandra1 25 lutego 2014 hmmmm..... sama ciasto na strudla bym nie podjęła się zrobić, ale Twój przepis na pewno wypróbuje !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

blushcz 15 września 2012 pychotka, ja też poproszę!!!!!! dużżżoooo!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 17 czerwca 2011 uwielbiam strudle, twój prezentuje się fantastycznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Attaga08 27 grudnia 2010 przepis perełka : danie szybkie i smaczne do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulla 08 listopada 2010 Smakowicie wygląda, wykorzystam ten przepis w najbliższym czasie, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 14 września 2010 lubię takie nieskomplikowane i pyszne przepisy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń