Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel orzechowo-jabłkowy z cynamonem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 576
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 915
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 576
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 915
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Wymieszaj mąkę, szczyptę soli, jajko, mleko i olej. Wyrób ciasto. Odstaw na 30 minut. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Podduś je z cukrem, dodaj orzechy, śmietanę, cynamon i rum.
Ciasto rozwałkuj na ścierce posypanej mąką. Rozciągnij je. Posmaruj je nadzieniem, zwiń ciasno w rulon, a końce zawiń pod spód. Wierzch posmaruj mlekiem i piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień