Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel po krakowsku"
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 117
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2642
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 117
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2642
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw je na 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Placek dodatkowo rozciągnij palcami. Masło stop, odstaw do przestudzenia. Placek posmaruj 2/3 masła, rozłóż na nim wiśnie. Posyp je cukrem, cynamonem i goździkami. Zwiń. Strudel ułóż na blasze.
Posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 180 st. Ciasto posyp cukrem pudrem oraz wiórkami czekolady. Podawaj np. z lodami.
Jedna porcja zawiera: 235 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina