Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z gruszkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 125
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 125
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jednym jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na ok. 30 minut.
Twaróg utrzyj na gładką masę z masłem, cukrem, dwoma jajkami i proszkiem budyniowym. Gruszki obierz, oczyść, miąższ pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Delikatnie rozciągnij go, przesuwając pod plackiem dłonie od środka na zewnątrz.
Placek posmaruj 4 łyżkami stopionego masła. Rozsmaruj masę serową i rozłóż gruszki. Zwiń. Uformuj strudel, końce zawiń pod spód.
Ciasto ułóż na blasze szwem do dołu. Wierzch posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 190 °C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj