Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel z łososiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
1/2 litra osolonej wody zagotuj z listkami laurowymi. Łososia umyj i osusz. Oprósz pieprzem. Połóż na sitku do gotowania na parze i włóż do garnka z wrząt kiem. Paruj ok. 10 minut na małym ogniu.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodając szpinak. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Po 5 min zdejmij z ognia, wymieszaj z jajkami i śmietaną.
Ciasto rozwiń. Rozłóż na nim szpinak, posyp serem i bułką. Połóż plasterki łososia i zwiń ściśle jak roladę. Posmaruj żółtkiem. Piecz na blaszce wyłożonej pergaminem (30 min. w 180°C).Źródło: Naj