Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z twarogiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Ciasto rozmroź w pokojowej temperaturze. Migdały zrumień na suchej patelni. Ciastka pokrusz. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój w kosteczkę. Utrzyj 6 łyżek masła z solą, cukrem i cukrem waniliowym. Do masy domieszaj jajka i twaróg. Pozostałe masło stop.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt 43 x 50 cm. Posmaruj go masłem. Posyp zrumienionymi migdałami oraz okruszkami ciastek i kosteczkami truskawek. Na tym rozsmaruj krem serowy. Pozostaw wolne brzegi. Ciasto zroluj. Końce zawiń pod spód. Strudel ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 35 minut. Przed podaniem strudel oprósz cukrem pudrem (możesz go wymieszać wcześniej z wanilią).
Ciasto podawaj np. z sosem waniliowym. ok. 1 godziny i 30 minut. 1 porcja ok. 490 kcal.Źródło: Tina