Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Struś w warzywach to idealne danie dla osób lubiących eksperymenty w kuchni.
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 54
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso strusia opłukać, osuszyć. Włożyć do miseczki, posypać przyprawami i odstawić na godzinę. Cebule, marchewki, pory i seler umyć, pokroić. Mięso włożyć do garnka, posypać solą i pieprzem, dodać warzywa, zalać winem.
Gotować do miękkości warzyw, pod koniec dodać zielony groszek. Kalafior i ziemniaki ugotować osobno. Pomidory pokroić w cząstki. Mięso wyjąć, ułożyć na talerzu, obłożyć gotowanymi warzywami, posypać natką.