Dania główne Przepis na:
Studenckie "risotto"

Składniki
- ryż biały, 1 torebka
- por, pół dużego
- marchewka, 3 średnie
- kiełbasa cienka, ok 15 cm
- sól, pieprz, maggi, curry, szczypta
- olej, 1 łyżka
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
-
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
-
Pora pokroić w plasterki i porozdzielać na kółka.
-
Kiełbaskę pokroić w kostkę.
-
Kiełbasę, pora, marchewkę posypać pieprzem i curry, następnie podsmazyć na oleju.
-
Dodać na patelnie ugotowany ryż i smażyć przeż chwilkę.
-
Doprawić solą.
-
Podawać z pomidorami. Życzę smacznego;-)
Komentarze do przepisu (0)