Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sufleciki z serkiem i owocami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36053
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Jeżyny umyj, osącz na sitku. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając.
Dodawaj po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach. Stopniowo wlewaj mleko, olej, wymieszaj. Do masy przesiej mąkę, wymieszaj dokładnie łyżką.
Ceramiczne foremki wysmaruj tłuszczem. Nalej porcje ciasta, piecz przez 15 minut w 180°C. Wyjmij, lekko wystudź. Serek zmiksuj z kilkoma jeżynami, by miał różowy kolor.
Na wierzch sufletów wylej serek, ułóż jeżyny, udekoruj listkami jeżyn lub mięty. Deser możesz przygotować dzień wcześniej.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień