Do góry

Przekąski Przepis na:

suflet grzybowy

Przepis dnia 2010-09-09
suflet grzybowy

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 8757

Dodano: 05.09.2010

Odsłon: 26775

grzyby w nowej odsłonie ... sama byłam ciekawa co wyjdzie z tego przepisu i muszę przyznać, że ...smak rewelacyjny :-)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby dusimy krótko na 5 dag rozgrzanego masła, przyprawiając solą i pieprzem. Bułki moczymy w mleku. W misce ucieramy kolejne 5 dag masła z roztrzepanymi jajkami, dodajemy odciśniętą bułkę, duszone grzyby, roztarty z solą czosnek, szczyptę pieprzu i kaszę mannę. Masę nakładamy do natłuszczonej formy (ja użyłam formę do tarty), na wierzchu kładziemy łyżeczkę masła i zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 35-40 min, aż suflet uzyska złotobrązowy kolor. Podawać z sosem grzybowym, pomidorowym lub czosnkowym (bez sosu też dobrze smakuje :-) ). Smacznego :-)

    Źródło: gazetka "Najlepsze dania z grzybów leśnych"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 30 lipca 2013 Trafiłam przypadkiem na ten fajny przepis, więc biorę do nowej książki właśnie z grzybami, pozdrówka :)) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 09 września 2010 Muszę sprawdzic jak smakuje to apetyczne danie,w tym roku grzybów mamy pod dostatkiem.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń