Do góry

Desery Przepis na:

Suflet kokosowy

Suflet kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 664

Łatwy i tani deser.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miąższ kokosowy utrzeć.Zagotowane mleko wymieszać z mąką,wiórkami,cukrem,namoczonymi w rumie rodzynkami,ubitymi jajkami.Włożyć do formy,posypać cynamonem i zapiec.

  2. Ja zapiekam w małych miseczkach do zapiekania.

  3. Czas zapiekania zależy od piekarnika,w piekarniku z termo obiegiem ok.15 min.w temperaturze 180 st.C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda-musk 17 listopada 2011 Ja zawsze robię ze świeżego kokosu.Wkładasz kokos do gorącego piekarnika na jakiś czas (do czasu aż pęknie skorupa)obieram ,usuwam brązową skórkę i ucieram na tarce do jarzyn lub w robocie. Nigdy nie robiłam z gotowych wiórek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 listopada 2011 Można użyć gotowych wiórek kokosowych ? Wydrążanie kokosu nie jest chyba łatwe...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń