Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2661
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 339
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2661
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 339
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach do miękkości w słonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i zetrzyj na tarce. Masło utrzyj z żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywno. Do ziemniaków dodaj masę z żółtek, ser i posiekaną pietruszkę.
Dopraw solą, pieprzem i gałką. Na koniec wmieszaj delikatnie pianę z białek. Foremki wysmaruj masłem i napełnij masą. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 25 minut.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: trudny. Porcja 450 kcal.Źródło: TV14