Do góry

Przekąski Przepis na:

Suflety ze szparagami

Suflety ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 4580

Dodano:

Odsłon: 422

Proste i szybkie "ciasteczka" szparagowe

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zostało mi kilka niezjedzonych szparagów i twardawe końcówki, w których wciąż jest sporo smaku. Gotowałam je 8 minut w wodzie z solą i odrobiną cukru.

    Można zrobić pracochłonny suflet albo łatwy, Smakują tak samo !



  2. Do miski wbiłam jaja, dodałam śmietanę, ser, przyprawy i kapary.
    Szparagi pokroiłam na centymetrowe kawałki a twarde końcówki pozbawiłam włókien i tez je pokroiłam.

    Wszystko wymieszałam i wlałam do sufletówek wysmarowanych oliwą.

    Masa powinna wystarczyć na trzy sztuki. Napełniamy do 3/4 wysokości.

  3. Suflety piekłam około 20- 25 minut aż wyjdą poza sufletówki, pękną i się zrumienią.

    Najlepiej smakują od razu wyjęte z piekarnika, a na zimno też są smaczne. Sprawdza się na kolację lub jako dodatek na grillu.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 czerwca Podziwiam kochana za super pomysły...suflecik pierwsza klasa:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 22 czerwca Aaaa to o takie sufleciki chodzilo :-) Pysznosci, poprosze kilka :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 20 czerwca Suflet, ciężka sprawa...aczkolwiek wystarczy tylko stała temperatura. Pyszne <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 19 czerwca Wyglądają pysznie. Ja nigdy nie próbowałam robić sufletu, ale Twój przepis do tego zachęca:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 19 czerwca Świetny przepis, mnie suflety nigdy nie wychodzą, ale ja robię w inny sposób ;-D Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń