Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sułkowicka krzonówka"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 224
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36186
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 224
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36186
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Składniki
Najlepiej smakuje ze świeżym, swojskim chlebem
W niewielkiej ilości wody ugotuj mięso z łopatki, żeberka i boczek pokrojony w kostkę. Następnie dodaj pokrojone w kostkę wędliny i zalej serwatką. Zagotuj i odstaw. Dodaj jarzyny starte na grubej tarce, posiekany kawałek pora i kawałek chrzanu (w całości).
Przypraw solą, pieprzem, zielem ang. i liściem laur. Gotuj przez 20 min. Dodaj lubczyk. Do zagotowanej zupy dodaj dużo startego, sparzonego chrzanu (wg smaku). Nie gotuj. Gorącą zupę podaj z jajkiem na twardo, posyp szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety