Do góry

Napoje Przepis na:

Summer crush

Summer crush

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 3135

zaawansowany

Składniki

  • 40 ml whisky Ballantine’s Finest
  • 10 ml soku z cytryny
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 3-4 kawałki świeżego ananasa
  • 20 ml soku jabłkowego antonówka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kawałki ananasa ugnieść w shakerze, następnie dodać whisky, sok z cytryny, syrop cukrowy i sok jabłkowy. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki typu short (old fashioned) wypełnionej w 2/3 pojemności lodem kruszonym. Wymieszać przy pomocy łyżki barmańskiej i dopełnić lodem kruszonym. Dekorować cząstką ananasa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń