Do góry

Dania główne Przepis na:

Super proste ciasto na pierogi

Super proste ciasto na pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 6095

PROSTOTA!

Składniki

  • maślanka naturalna, 0.5l
  • maka pszenna, na oko
  • szczypta soli
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w misce mieszamy maślankę z mąką i szczypta soli

  2. wyrabiamy na gładkie ciasto, w razie potrzeby dodać mąki lub maslanki jak jest za gęste. Ciasto jest bardzo elastyczne i nie twardnieje. nalezy tylko uważać żeby surowe pierogi przesypac mąką i nie kłaść jeden na drugi bo sie skleją!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatta81 09 czerwca 2010 polecam, naprawde warto ciasto wychodzi elastyczne i miękkie, i mąka szybko sie łączy z maslanka, najlepiej dać pół szklanki maslanki i do tego maki tak żeby się fajnie wchloneła z maslanka, w razie potrzeby dosp maki jakby sie kleiło do rąk, ale gwarantuje że dobrze sie wyrabia;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 09 czerwca 2010 Muszę spróbować Twojego przepisu,jeszcze nigdy nie roiłam z maślnaką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń