Do góry

Dodatki Przepis na:

Super prosty pasztet drobiowy bez pieczenia

Super prosty pasztet drobiowy bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 877

Dodano:

Odsłon: 11097

Niedawno dostaliśmy od znajomej przepis na pasztet drobiowy. Niektórzy może powiedzą, że to raczej pasta. Nie będziemy się sprzeczać. Przepis jest prosty a efekt… SUPER!!! Przestaniecie kupować gotowe paszteciki. My już dawno tego nie robimy. Wystarczy uważnie przeczytać na opakowaniu, co jest w środku. A tutaj mamy pyszny efekt niewielkim nakładem sił i środków. I czasami jednocześnie sposób na zagospodarowanie resztek z obiadu. Spróbujcie sami.

Składniki

  • 1 udko z kurczaka ugotowane lub usmażone
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżek pikantnego ketchupu
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso z udka, po oddzieleniu od kości i chrząstek, powinno ważyć ok. 20 dag.

    Kroimy je na mniejsze kawałki.

    Jajka na twardo kroimy na mniejsze części.

    Wrzucamy do blendera, dodajemy masło oraz ketchup.

    Blendujemy na gładką masę.

  2. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie blendujemy.

    Przekładamy do miseczki lub pojemniczka i wkładamy do lodówki.

    Po dwóch, trzech godzinach nadaje się do spożycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń