Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka wiosenna

Surówka wiosenna

Autor:

Przepisów i artykułów: 710 Ocena: 13348

Dodano:

Odsłon: 3267

Pyszna,szybka i mało kaloryczna suróweczka do obiadu lub do samego zajadania. Bardzo polecam.

Składniki

  • Rzodkiewka 2 pęczki
  • Ogórek gruntowy
  • Por około 20 cm biała część
  • Jabłko średnie
  • Cebulka dymka 1 szt.
  • śmietana 12% 3 łyżki lub jogurt naturalny
  • sól ,pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte warzywa kroimy w talarki lub kostkę.Jabłko ucieramy na grubym oczku tarła.
    Pokrojone warzywa solimy łyżeczką soli,odstawiamy by puściły nadmiar soku.
    Sok odlewamy po 15 min.i doprawiamy do smaku śmietaną lub jogurtem i pieprzem.
    Surówka wspaniale nadaje się do mięsa, do obiadu lub do kanapek.
    Bardzo polecam.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 21 maja 2016 Z takimi składnikami ta surówka jest doskonała ... prezentuje się i smakuje pysznie to pewne... Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń