Do góry

Śniadania Przepis na:

Surówka wiosenna.

Surówka wiosenna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1064 Ocena: 11158

Dodano:

Odsłon: 388

Surówka ze świeżych warzyw z wiejską śmietaną, podana do kanapek z dojrzewającą wędlinką.

Składniki

  • sałata maślana 4 liście
  • rzodkiewka 8 szt.
  • ogórek świeży 1 szt.
  • Szczypiorek
  • bazylia świeża
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • śmietana wiejska 3 łyżki
  • chleb 2-3 kromeczki
  • schab dojrzewający cienkie plasterki
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sałatę, rzodkiewki, ogórek i szczypior myjemy, osuszamy z wody. Sałatę rwiemy na kawałki, ogórka, rzodkiewki i szczypior kroimy na drobno.

  2. Dodajemy pokrojoną bazylię, solimy pieprzymy, mieszamy. Dodajemy śmietanę.

  3. Wszystkie składniki mieszamy.

  4. Surówkę możemy podać do wielu dań obiadowych ale smaczna jest również podana do kanapek z wędliną dojrzewającą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń