Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 1045

Dodano:

Odsłon: 522

Surówka z białej kapusty z dodatkami.Pełnia smaku, witamin i kolorów.Każdy niejadek się na nią skusi:)

Składniki

  • biała kapusta średnia 1 szt
  • marchew 1 szt
  • kukurydza konserwowa 3 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy, solimy, ugniatamy palcami i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie odciskamy kapustę i odlewamy sok.
    Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Kukurydzę odsączamy z zalewy, Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w małą kostkę.
    Wszystkie pokrojone składniki mieszamy, dodajemy natkę pietruszki, olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń