Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z Białej Kapusty jak u "Chińczyka".

Surówka z Białej Kapusty jak u Chińczyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 2512

Dodano:

Odsłon: 9462

Smaczna i łatwa do zrobienia surówka,smakuje jak w lokalach z chińskimi daniami,jest słodko-kwaśna,pyszna.

Składniki

  • średnia główka białej kapusty
  • 2 większe marchewki
  • 2 średnie cebule
  • Zalewa:
  • pół szkl.octu
  • 1 szkl.cukru
  • 1 szkl.oleju
  • 1 łyżeczka soli
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć i poszatkować,marchewkę umyć,obrać i zetrzeć na tarce,na małych oczkach,cebulę obrać,umyć i pokroić w drobne piórka,całość mieszamy ręką do połączenia.
    W rondelku wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i zalewamy składniki surówki,dokładnie mieszamy,przekładamy do pojemnika z przykrywką,odstawiamy do przestygnięcia i wkładamy do lodówki przynajmniej na 2 godz.żeby surówka się przegryzła,najlepsza następnego dnia.

  2. Surówkę można przechowywać w lodówce do 3 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń