Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników białej rzodkwi, dla miłośników prostoty i ogólnie "zieleniny" :D Świetny dodatek do obiadu!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Rzodkiew oczyściłam ze skórki i starłam na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek drobno pokroiłam. Szczypiorku można dodać wedle upodobania. Tak samo jak i innych składników surówki.
Do startej rzodkwi i posiekanego szczypiorku dodałam śmietanę i przyprawiłam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko porządnie wymieszałam.
Podawałam jako dodatek do obiadu. Polecam! Smaczna, szybka i niedroga surówka!