Do góry

Sałatki Przepis na:

surówka z czerwonej kapusty

surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 14742

Dodano:

Odsłon: 30749

smaczna surówka z czerwonej kapusty, w wersji z majonezem

Składniki

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jabłko
  • sól, pieprz
  • cukier
  • ocet lub sok z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i chwilę gotować ok.5-7 minut.

  2. Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka.

  3. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą

  4. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń