Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 10902

smaczna ;)

Składniki

  • kapusta czerwona,, 1 mała główka
  • cebula,, 1 szt
  • ogórek kiszony,, 2-3 szt
  • jabłko,, 1 szt
  • olej lub oliwa,, 3-4 łyżki
  • sól, pieprz,, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, ugotować do miękkości. Cebulę drobno pokroić, ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Gdy kapusta wystygnie połączyć wszystkie składniki, dodać olej lub oliwę, doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić do przegryzienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mania18 18 maja 2010 moja ulubiona,co prawda nigdy nie robiłam z ogórkiem kiszonym,muszę spróbować:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń