Do góry

Dania główne Przepis na:

surówka z czerwonej kapusty i chrzanu

surówka z czerwonej kapusty i chrzanu

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7384

Dodano:

Odsłon: 10940

jedna z moich ulubionych surówek :)

Składniki

  • czerwona kapusta, 1 główka
  • cebula, 1 sztuka
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • jabłka, 2 sztuki
  • mały słoik chrzanu
  • mały jogurt naturalny
  • majonez kielecki, 2-3 łyżki
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić i ponownie wymieszać. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń