Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z dyni z pestkami granatu

Surówka z dyni z pestkami granatu

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 1294

Surówka z dyni i jabłka to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem. Polecam.

Składniki

  • 15 dag dyni
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 mały por
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka majonezu light
  • sól, pieprz
  • pestki granatu
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Por pokroić w pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Dynię i marchewkę obrać, z dyni usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Obrane jabłko bez nasion drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

  3. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

    Przed podaniem posypać pestkami granatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń