Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z jeżynami w dressingu musztardowym

Surówka z jeżynami w dressingu musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1815 Ocena: 41775

Dodano:

Odsłon: 110

Połączenie warzyw z jeżynami i dressingiem ziołowo musztardowym pozytywnie nas zaskoczyło. Surówkę polecamy do grillowanych mięs lub pieczonych.

Składniki

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 5 rzodkiewek
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 125 g jeżyn
  • 2 saszetki dressingu ziołowo musztardowego np Folwark
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sałatę szatkujemy.
    Pomidorki kroimy.
    Rzodkiewki kroimy na plasterki.
    Ogórek kroimy na pół plasterki.
    Cebulę kroimy w piórka.
    Warzywa mieszamy z jeżynami i dressingiem musztardowym.
    Surówkę schładzamy przez 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 02 czerwca jezyny to takie malo doceniane owoce, a kombinacja z warzywami musi byc swietna. Zaintrygowal mnie kolor dressingu, sprawdzilam w necie, to koncentrat pomidorowy, chce sama z tym poeksperymentowac, ale nigdzie nie znalazlam, jakie ziola dodaja... jakies "wloskie"? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 02 czerwca Owoce z warzywami. Ciekawe zestawienie.Warto wypróbować. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń