Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kalarepki

Surówka z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 78

Surówka z młodej kalarepki jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania dodatkiem do dania z mięsem.

Składniki

  • kalarepka młoda 1 szt
  • marchewka 1 szt
  • ogórki kiszone 2 szt
  • cebula dymka 2 szt
  • jabłko 1 szt
  • pomidorki koktajlowe 10 dag
  • majonez light 2 łyżki
  • sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do miski. Dodać pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki.

  2. Wsypać posiekaną cebulę razem ze szczypiorem. Jabłko umyć i zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

  3. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na połówki.Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń