Do góry

Przetwory Przepis na:

Surówka z kapusty

Surówka z kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 18626

Smaczna surówka do obiadu na "już" lub na zimę

Składniki

  • 3 kg kapusty
  • 3 marchewki duże
  • 1 główka czosnku
  • Natka pietruszki
  • Kminek (opcjonalnie)
  • ZALEWA
  • 1 litr wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki octu
  • 1 szklanka oleju
  • 3 płaskie łyżki soli
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę posiekać, dodać kminek jeśli lubimy Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.

  2. Zagotować zalewę i zalać kapustę. Wszystko wymieszać. Włożyć do wyparzonych sloików. Bez pasteryzacii można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. Jeśli chcemy zostawić na dłużej zapasteryzować słoiki do momentu zamknięcia ok15min. Gorące wyjąć dokręcić i odwrócić do góry dnem .Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 31 lipca Super:) Zimą jak znalazł zamiast surówki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 26 lipca Super smaczny dodatek do obiadku :) Na zimę wspaniały zapas :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń