Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty

Surówka z kapusty

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 497

Dodano: 17.01.2010

Odsłon: 21210

warzywa, robi się raz na miesiąc, może stać niepasteryzowana nawet do miesiąca!, szybka do zrobienia, bez pasteryzacji!!!

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, dodać drobno pokrojoną w paseczki paprykę, startą na jarzynówce marchew i cebulę. Zalać gorącym sosem.

  2. SOS: Składniki gotujemy, i gorącym sosem zalewamy.

  3. Dobrze mieszamy, sałatkę wkładamy do szklanego słoika, zakręcamy, nie pasteryzujemy. Przechowujemy na najniższej półce w lodówce. Może stać około 1 miesiąca. Smaku nabiera po max 2 dniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń