Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2840

Dodano: 13.03.2010

Odsłon: 7211

Zdrowa i smaczna:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sposób zrobienia jest banalny - kapustę szatkujemy jeśli jest to konieczne, jeżeli jest dość drobna to wrzucamy od razu do miski. Do tego dodajemy startą na grubych oczkach marchew, pokrojoną w talarki cebulę, kukurydzę i rodzynki.

  2. Wszystko zalewamy oliwą (nie za dużo, aby oliwa nie pływała, lecz tylko obtoczyła swą glazurą kapustę). Doprawiamy odrobiną soli, cukru i dość sporo pieprzu. Gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń