Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty, marchewki i papryki

Surówka z kapusty, marchewki i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 564

Dodano:

Odsłon: 394

Przygotowanie jej to mniej niż kwadrans, a w smaku jest o wiele lepsza niż surówki kupione w sklepie.

Składniki

  • 1/4 średniej główki młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • duża szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy i szatkujemy. Marchewki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.

    Marchew i paprykę dodajemy do poszatkowanej kapusty, mieszamy.

    Do warzyw dodajemy sól, pieprz, cukier i olej.

    Na końcu całość mieszamy z drobno posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń