Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor: BEATA1978

Przepisów i artykułów: 690 Ocena: 43843

Dodano: 15.02.2015

Odsłon: 13265

U mnie w domu to najbardziej lubiana wersja surówki z kapusty pekińskiej. Pasuje niemal do każdego rodzaju mięsa, a jak smakuje jako przekąska,ze świeżym pieczywem... mmm, mogłabym się nią zajadać bez końca. Polecam!

Składniki

  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • marchew 1-2 sztuki
  • ogórek kiszony 3 sztuki
  • sól, pieprz czarny mielony
  • majonez 2 łyżki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską poszatkować, posolić. Odstawić na godzinę lub dwie, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie odcisnąć, dodać ogórki i marchew, utarte na tarce o grubych oczkach. Warzywa połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń