Do góry

Sałatki Przepis na:

surówka z kapusty pekińskiej

surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 85

Dodano:

Odsłon: 21435

surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-majonezowym

Składniki

  • pół kapusty pekińskiej
  • czerwona cebula
  • puszka kukurydzy
  • ogórek świeży
  • papryka czerwona
  • duży pomidor
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu
  • przyprawy: bazylia, oregano, sól, pieprz
  • Sok z cytryny
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską i cebulę pokroić w piórka, ogórka, pomidora i paprykę w kostkę, kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać majonez, jogurt i pozostałe przyprawy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Surówka jest doskonałym dodatkiem do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń