Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46762

Dodano:

Odsłon: 4136

Prosto i smacznie.

Składniki

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach.
    Natkę siekamy.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem.
    Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Chłodzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń