Do góry

Sałatki Przepis na:

Surowka z kapusty pekinskiej

Surowka z kapusty pekinskiej

Autor: niunia2601

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 18.09.2010

Odsłon: 2579

Super prosta surowka do obiadu.

Składniki

  • nieduza kapusta pekinska, 1
  • srednia cebula czerwona ( moze byc biala), 1
  • duza marchew, 1
  • jablko, 1
  • sok z pomaranczy
  • sol, pieprz do smaku
  • troche oleju
  • swieza pietruszka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste kroimy w cienkie paski, dodajemy cebule drobno poszatkowana w kostke, nastepnie dodajemy starta marchewke i jablko na tarce ( scieramy je na duzych oczkach). Doprawiamy to sola i pieprzem dodajac sok z pomaranczy i olej. Na koniec dodajemy sieza posiekana pietruszke i wstawiamy na 10 minut do lodoiwki. Salatka jest naprawde dobra a przy tym zawiera mnostwo witamin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń