Do góry

Dania główne Przepis na:

surowka z kapusty wloskiej

surowka z kapusty wloskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4275

Dodano:

Odsłon: 6723

Zdrowa i smaczna surowka ze swiezych warzyw i jabluszka- super smakuje i do ziemniakow, jak i ryzu czy kaszy.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste poszatkowac, poslic, obciazyc ja na pol godziny, az lekko zmieknie. Marchew, jablko, seler i pietruszke zetrzec na tarce na grubych oczkach, cebule pokroic w kostke, natke pietruszki posiekac. Do oliwy dodac odrobine soli, pieprz, i natke pietruszki, wymieszac. Do kapusty dodac starte warzywa i jablko i cebule, wymieszac. Wlac oliwe z przyprawami, skropic calosc sokiem z cytryny, wymieszac i odstawic do lodowki na ok 2 h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 03 lutego 2013 Suróweczka samo zdrowie lubię takie witaminki do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 01 lutego 2013 Anetaa fajny pomysł z włoskiej nie robiłam a suróweczki to sama pyszota:-))) Do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 stycznia 2013 Takie suróweczki zawsze u mnie mile widziane:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 30 stycznia 2013 Szczerze powiem, że nie jadłam surowej pietruszki...aż jestem ciekawa jak smakuje i to z takim zestawem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 30 stycznia 2013 taką surówkę to ja zawsze pochłonę, nawet i do kanapek z serem czy wędliną, pyszności !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń