Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty z octem ryżowym

Surówka z kapusty z octem ryżowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 414 Ocena: 7623

Dodano:

Odsłon: 37091

Surówka z kapusty z octem ryżowym

Składniki

  • pół główki małej białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, myjemy i szatkujemy, wrzucamy do miski, ugniatamy dłońmi. Dodajemy do niej startą na najmniejszych oczkach marchewkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Do słoika wlewamy ocet, olej, sok z cytryny, dodajemy cukier, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do kapusty, całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 lutego Dobre przepisy rodzą się z potrzeby chwili i ... ze składników, które nam zostały :D
Biorę na rano, bo mięcha przed południem nie jadam, a co ;)


Na koniec napiszę jeszcze, że od jakiegoś czasu tak się zastanawiam dlaczego 'V' zmieniło się na 'W'?
Może inni tego nie zauważyli, ale moje lwie oko wszystko dostrzeże xD
Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 18 lutego mniam, z octem ryzowym bedzie delikatna, ciekawy pomysl na niezawodna kapuste! :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń