Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty w sosie koperkowym

Surówka z kiszonej kapusty w sosie koperkowym

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 2436

Dodano: 11.04.2018

Odsłon: 4750

Uwielbiam kiszoną kapustę, jak ją przygotowuję to zawsze trochę jej podjadam. :) Dzisiaj właśnie ona w roli głównej. Dodatkiem do niej jest marchewka i jabłuszko. Całość wzbogaciłam sosem koperkowo-ziołowym i dożą ilością szczypiorku. Zapraszam na klasyczną surówkę, która będzie wspaniałym dodatkiem do wielu dań :)

Składniki

  • Kapusta kiszona ok. 200 g.
  • Marchewka 1 szt.
  • Jabłko 1 szt.
  • Szczypiorek kilka gałązek
  • Sos koperkowo-ziołowy 1/3 opakowania
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Woda 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę można troszkę pokroić.

    Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Szczypiorek umyć i drobno pokroić

    Sos koperkowo-zielony rozmieszać z wodą i olejem w osobnym naczyniu.


    Kapustę, marchew, jabłko i szczypiorek wymieszać. Całość zalać sosem koperkowo-ziołowym i dokładnie wymieszać.


  2. Smacznego !

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń